Vierailevat kouluttajat ja tapahtumat

Tyytyväinen harrastuskoira – onnellinen omistaja/ Jaana Pohjola

Tyytyväinen harrastuskoira, onnellinen omistaja on pitkä kurssi, jonka aikana opit koiran psyykkisestä hyvinvoinnista, virikkeistä, omaehtoisuudesta sekä valinnan vapaudesta. Lisäksi opit soveltamaan niitä omalle koirallesi.

Kurssi on vuoden kestävä prosessi, jossa lähiopetuspäivien välillä on aikaa harjoitella ja omaksua asioita. Osaan kurssipäivistä sisältyy käytännön harjoituksia luennon lisäksi – harjoitukset toteutetaan pienryhmissä.

Koulutuspäivät lauantaisin Klo 9- 16 syyskuusta alkaen: 18.9.2021, 23.10.2021, 27.11.2021, 15.1.2022, 26.2.2022, 2.4.2022 ja 7.5.2022

Kurssi laskutetaan seuraavasti: ilmoittautumisen yhteydessä kaksi ensimmäistä lähipäivää 180€ ja tämän jälkeen valintasi mukaan joko 1 erässä 450€ (Yht. 630€) , 3 erässä 155€ erä (Yht. 645€) , 5 erässä 95€ erä (Yht. 655€)

Ilmoittautuminen on sitova ja koskee kaikkia kertoja. Kurssi on kokonaisuus, joten osallistuminen yksittäisille päiville ei ole mahdollista.

Ilmoittautuminen

**Tämä koulutus on toistaiseksi täynnä. On todella hienoa, että niin moni on koulutuksen jo nyt löytänyt. Jos koronatilanne sallii, lisäämme myöhemmin myyntiin 5 paikkaa. Voit ilmoittautua niille lähettämällä sähköpostia haunpaikka@gmail.com**

Jälkikoulutus ONLINE: Juha Pasanen & Tero Väänänen

Koulutus on loppuunmyyty

Juha Pasanen
Toiminut pitkään (yli 30v) raja- ja merivartiokoulun koiranohjaaja ja kouluttaja, joista 7 vuotta koiratoiminnan opettajana. Tehtäviin kuului siellä mm. koiranohjaajien opetus, koulutuksen suunnittelu ja kehittäminen sekä koirien hankinta ja testaukset.
Juha on Frontex Assessor ja kuuluu Frontex instructor -tiimiin.
Nykyään hän työskentelee räjähdekoirien kouluttajana ja konsulttina YK:lle sekä Euroopassa poliisin, rajan ja tullin erikoisetsintä- ja partiokoirien koulutuksissa kouluttajana.

Tero Väänänen, D-Scent Dog
Rajavartiolaitoksen partio- ja erikoisetsintäkoira ohjaajana ja kouluttajana koiranohjaajan kursseilla. (1990-2017)
Tero on Frontex instructor ja on toiminut kouluttajana Frontexin koiranohjaaja kursseilla Euroopassa.
Kouluttanut räjähde-, suojelu-, jäljestys-, henkilö– ja pelastusetsintäkoiria
Koemeriittejä mm. SPL jälkimestaruus vuonna 2007 ja pronssia IPO-FH SM v.2008.

LÖYDÄT KAIKKI KOULUTUKSEMME KAUPASTA

https://holvi.com/shop/haunpaikka/

Jos et löydä jotakin etsimääsi koulutusta tai se on loppuunmyyty, laita meille viestiä.


Ilmoitamme ensimmäisenä koulutuksista facebook tai instragram sivuiltamme
https://www.facebook.com/pg/HaunPaikka/

MENNEET KOULUTUKSET

HYVÄ, PAHA VIRETILA
luento pe 26.6 ja käytäntö la 27.6.20 klo 10 /
Jari Kantoluoto

Koiran viretilaa tarkastellaan yleensä siitä näkökulmasta, että onko sitä liikaa tai liian vähän ja kuinka ohjaaja voi säädellä viretilan määrää. Määrän lisäksi Jari Kantoluoto tuo uusimmalla luennollaan viretilan tarkasteluun myös sen laadun.

Koira voi olla innostunut ja hyvällä tavalla korkeassa vireessä, tai se voi olla ei-toivotulla tavalla turhautunut tai stressaantunut korkeassa vireessä. Ongelmana voi olla myös se, että koira suuntaa korkean vireen väärään kohteeseen ohjaajaan päin keskittyneen työskentelyn sijaan. Viretilan määrään ja laatuun vaikuttavat sekä koiran sisäiset tekijät että ulkoiset ärsykkeet.

Koirapaikalle max 10 koirakkoa Hinta sis käytäntöpaikan lauantaille ja luentopaikan perjantaille. Luento alkaa klo perjantaina 26.6 klo 18 ja käytännön koulutus 27.6 klo 10 HaunPaikalla.

https://holvi.com/shop/haunpaikka/section/tapahtumat-vierailevat-kouluttajat/jari-kantoluoto/

Malttia menoon! / Liisa Tikka

Onko koirasi vaikea keskittyä? Tuntuuko, että koirasi on kiinnostuneempi ympäristöstään kuin sinusta? Nousevatko koiran kierrokset hetkessä?

Itsehillintää ja malttamista voi kehittää monella tapaa. Impulsiivisuus on jossain määrin sisäsyntyinen ominaisuus, mutta sellaistakin koiraa voi auttaa koulutuksella. Erilaiset luopumisharjoitukset, koiran omaehtoinen toiminta, kohdetyöskentely ja siedättäminen ovat esimerkkejä tekniikoista, joiden avulla koiran ja ohjaajan yhteistyötä ja elämää voidaan sujuvoittaa.

2h luento ja käytännön harjoitukset yksityiskoulutuksena x 20 min per koirakko. Käytännön koulutukset alkavat klo 12.30. Jokainen koirakko treenaan yksin, seuraava koirakko tulee vasta kutsuttuna sisälle, joten vältämme yllättävät kohtaamiset. HUOM! Voit esittää aikatoiveen koulutusajankohdasta, mutta emme lupaa sitä, koska jaamme ne ostohetken mukaan järjestyksessä. Viimeinen aika alkaa klo 16. Koulutustanne voi olla seuraamassa muita ihmisiä, mutta tämä toteutetaan niin, ettei koirasi häiriinny.

RALLY TOKOA /Liisa Tikka

https://holvi.com/shop/haunpaikka/section/tapahtumat-vierailevat-kouluttajat/liisa-tikka/

Pysähdy! La 16.5. ja Nouto! Su 17.5. klo 10 alk / Ulla Ruistola

Pysähdy! Tämä on lintukoiran (ja monen muunkin koiran) yksi tärkeimmistä taidoista. Se ei ole koiraeläimen metsästysmiskäyttäymisketjussa, jolloin se ei myöskään ole koiran genetiikassa. Tämä tarkoittaa sitä, että se pitää huolellisesti rakentaa koiralle. Tässä on koiran omistajilla yleensä isoja haasteita. Nyt sinulla on koirasi kanssa mahdollisuus tämän taidon erityisasiantuntijan oppiin! Koulutus sisältää luennon (2h) ja käytäntöä.

Nouto! Aloitamme noutamisen perusteista lyhyellä luennolla. Tämän jälkeen teemme noutoja kahdessa ryhmässä: 1 Alkavat/ haasteita noudossa 2 Toimiva nouto, mutta halutaan esim lisää varmuutta

https://holvi.com/shop/haunpaikka/product/d8e8e8b474f0aa13a2a33b35c07d24b4/

Kouluttajana Ulla Ruistola

https://holvi.com/shop/haunpaikka/section/tapahtumat-vierailevat-kouluttajat/ulla-ruistola/

Nosework workshop 22.5-24.5. 2020

Perjantaista sunnuntaihin kestävä koulutus, jossa yhdistyy teoria ja käytäntö. 22.5-24.5. 2020 max 8 koirakkoa

Aloitamme perjantai iltana hajutyöskentelyluennolla klo 18, jonka päätteeksi kartoitamme kunkin osallistujan tavoitteet viikonlopulle. Tämän jälkeen suunnitellemme treenit, joilla lauantaina aloitamme klo 9. Käytännön koulutus tapahtuu kahtena pienryhmänä. Lounas klo 12. Ohjattu koulutus päättyy n. klo 15, jonka jälkeen puretaan yhdessä päivän tapahtumat ja mietitään sunnuntain treenit niiden pohjalta. Iltaohjelma vapaa. Tarjolla sauna ja viihtyisät tilat istua alas keskustelemaan porukalla tai lähteä tutkimaan lähialueen maastoja. Illalla on mahdollista treenata sisällä omatoimisesti, niin halutessa.

Sunnuntaina aloitamme klo 9.30. Treenaamme 12.30 asti, jonka jälkeen syömme yhdessä treeneistä jutellen. Koulutus päättyy klo 14.

Koulutuksen hinta 148€ (sis alv) /koirakko Sisältää majoituksen pe-su (oma huone), iltapalan perjantaina, 2x aamupalan ja 2x lounaan sekä ohjatun koulutuksen, joka edellä mainittu.

Ilmoittautuminen https://holvi.com/shop/haunpaikka/product/02422127473fa5c8801ac93a48beb6d8/

Kouluttajana Terhi Lindqvist: Toimin kouluttajana HaunPaikalla. Kipinän hajutyöskentelyyn, varsinkin jäljestämiseen, sain pelastuskoiratoiminnan kautta. Siellä kouluttauduin myös tunnistusetsintäkouluttajaksi, minkä jälkeen hajutyöskentely onkin vienyt minut kokonaan. Hajutyöskentelyssä mottoni on ”Haluan koiran olevan vahvimmillaan silloin, kun itse olen heikoimmillani”. Ihanteeni on siis itsenäisesti työskentelevä, hyvin motivoitunut koira, joka todella haluaa työskennellä ja onnistua. Ohjaajan tehtävä, kouluttajan tuella, on luoda siihen mahdollisuus. Kouluttajana haluan siksi vahvistaa ja lisätä koirakon keskinäistä ymmärrystä toisistaan.

Osallistun luennoille ja koulutuksille itse mahdollisimman paljon. Tällä pidän myös omat koulutukseni ajantasaisina. V 2019 osallistuin Trust the Nosen vuoden kestävään Scent Detection Course 2019 koulutukseen. V 2020 suoritan vihdoinkin eläintenkouluttaja ammattitutkintoa. Olen myös Nwf:n ohjaajakoulutuksen käynyt hajutestaaja.

Erikoisetsintäkoiran koulutus 8-9.2-20/Juha Pasanen

Lauantai luento klo 10 alk (3-4h) Käytäntö n 14.30- Päivä alkaa luennolla ja jatkuu käytännöllä ruokatauon jälkeen. Sunnuntai (klo 9.30- n. Klo15) käytäntö. Välissä ruokatauko.

Juha Pasanen toimi viime vuoden loppuun ennen eläkkeelle jääntiään Raja- ja merivartiokoulun koiratoiminnan opettajana lisäksi Frontexin kansainvälisissä tehtävissä ja kuuluu EUBG K9 instuctor -tiimiin.

JAANA POHJOLA 14- 15.5

Eläinten käytösneuvoja, BSc&MSc in Applied Animal Behaviour Science http://www.elainkoulutus.fi

Koiran luonne ja koulutus luento

Käytäntö 15.5 Motivaaatio ja palkan valinta

omaehtoinen kynsien leikkaus

Lemmikkikuvaus 27.4 klo 10-18

Liisa Tikka Koulutustaidot 16.2

https://www.facebook.com/events/1094542987372435/

Liisa Tikka Koiratanssi 17.2

https://www.facebook.com/events/531986227210916/

 Jaana Pohjola 20-22.4 Hihnakäytös

Uusi koiranomistaja, kouluttamisesta kiinnostunut, ongelmia koirasi kanssa. Tämä on sinulle!

JIRKA VIERIMAA: KOULUTUKSEN PERUSTEET luento

JIRKA VIERIMAA: KÄYTÄNNÖN KOULUTUS

24.2.2018

Haluaisitko kouluttaa koiraasi aiempaa tarkemmin ja tehokkaammin?

Lauantaina 24.2.2018

13.15- 15.00 ryhmä 2 max 4 koiraa Hinta 65€

15.30- 17.15 ryhmä 3 max 4 koiraa Hinta 65€

Yhdessä tilassa 2 tai 3 koiraa, sermein eroteltuna. Koirat työskentelevät vuorotellen.

Koirakkopaikkaan sisältyy mahdollisuus seurata muiden harjoittelua päivän aikana.

Kuuntelupaikka 30€ koko päivä

Ilmoittaudu: haunpaikka@gmail.com

Haluaisitko kouluttaa koiraasi aiempaa tarkemmin ja tehokkaammin?

Tekisitkö jopa koulutussuunnitelman, jos se veisi vähemmän aikaa? Tuntuisiko hyvältä, jos koira osallistuisi harjoitteluun aktiivisemmin? Suunnitteluun ja käytännön toteutukseen tarkoitetun kuplamallin avulla ajatukset muuttuvat teoiksi ja haaveet onnistuneiksi toistoiksi. Kuplamallin käyttämisestä hyötyvät niin aloittelijat kuin ammattilaiset.

Koulutuspäivän aikana hyödynnetään perinteikästä think-plan-do -koulutustyyliä. Tavoitteen osittaminen, käytännöllinen ja nopea suunnittelu sekä mahdollisimman virheetön toteutus tekevät kouluttajan omasta toiminnasta hyvin tehokasta. Tiesitkö, että hyvän suunnitelman myötä harjoitusta voi vaikeuttaa jopa kolmen toiston välein? Koirat oppivat ihmisten avulla todella nopeasti!

Kouluttajana on käyttäytymisanalyysin asiantuntija Jirka Vierimaa. Hänen erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat positiivisen vahvistamisen menetelmät urheilukoirien koulutuksessa ja ongelmanratkaisun välineinä. Jirkan koulutuksissa on käynyt yli 5000 koiraa. Hän on myös yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista

KOHDETYÖSKENTELY

La 9.12.2017 klo 11-14

Kouluttajana Elisa Reunanen koirakoulu Vainuvoimasta

35€ koirakko (6 paikkaa) TÄYNNÄ

15€ kuunteluoppilas

Alkuun luento n 1h + 2h käytäntöä

LEIKKIMINEN JA TOIMINNALLINEN PALKITSEMINEN

Kouluttajana Jirka Vierimaa

5.11.2017 klo 11- 17:30

12 Koirakko paikkaa TÄYNNÄ

20 Kuunteluoppilaspaikkaa luennolle

Kuunteluoppilas koko päivä 30€ sis. Keittolounaan ja kahvin

Kuunteluoppilas luento (klo 11-13) 25€ Ei sis lounasta

Ilmoittautuminen: haunpaikka@gmail.com

Täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

RAJA- JA MERIVARTIOKOULUN KOIRATOIMINNAN OPETTAJA JUHA PASANEN

Kouluttaa HaunPaikalla 25-26.11.2017

Lauantai (klo 11-20)

Päivä alkaa luennolla ja jatkuu käytännöllä. Esiin nousee varmasti seuraavia asioita:

– koulutuksen perusteet (suhde, rajat)

– motivaatio ja stressi

– harjoituksen suunnittelu

– koiran vireys-/tunnetila

– hallinta (IPO)

Sunnuntai (klo 9- 15)

Aloitetaan luennolla sekä käymällä läpi lauantaina esiin nousseita kysymyksiä.

Jatkamme käytännöllä

– jälki, henkilö haku, esine etsintä (keskitytään ilmaisuun)

Hinta koirakkopaikka (10 paikkaa) TÄYNNÄ

Lauantai ja sunnuntai yht. 130€

Lauantai 90€

Sunnuntai 60€

Etusijalla molempiin päiviin osallistuvat

Hinta kuunteluoppilas

Lauantai ja sunnuntai yht. 60€

Lauantai 40€

Sunnuntai 30€ TILAA 3

Etusijalla molempiin päiviin osallistuvat

Ilmoittautuminen haunpaikka@gmail.com

Tietoa kouluttajasta

https://www.valtiolle.fi/fi-FI/Tyonantajat_ja_tyontekijat/Sisaministerio/Rajavartiolaitos/Juha_Pasanen(51915