Hajutyö koulutukset

JÄLKIKOULUTUS: JUHA PASANEN & TERO VÄÄNÄNEN

Ainutlaatuinen maaliskuulta toukokuulle kestävä jälkikoulutus valmennus, jonka kouluttajina toimivat yhdessä Juha Pasanen ja Tero Väänänen.

Nyt sinulla on siis mahdollisuus saada oppia kolmena viikonloppuna tai ma-ti kahdelta rautaiselta ammattilaiselta.

Ryhmä 1 La –Su 27-28.3, 8-9.5 ja 19-20.6 (yhteensä max 10 koirakkoa/ Juha ja Tero)

Ryhmä 2 Ma –Ti 29-30.3, 10-11.5 ja 21-22.6 (yhteensä max 10 koirakkoa/ Juha ja Tero)

Koulutus keskittyy hyvän perustan luomiseen ja koirakon taitojen kehittymiseen kokonaisvaltaisesti jäljellä.

Mitä tämä tarkoittaa?
Yhteistyötä, motivaatiota, keskittymistä, sopivaa vauhtia, tarkkuutta,tekniikkaa, … Niitä osa-alueita, joista lähtee jäljen (metsä, FH, Ipo, pelastus…) rakentaminen ja kehittyminen paremmaksi. Jokainen koirakko saa yksilöllistä, omalta tasoltaan, lähtevää ohjausta. Koulutuspäivät ovat intensiivisiä ja pitkäkestoisia.
Terolla on mukana oma koiransa, Holly, jonka avulla hän kertoo sekä demoaa koulutusta. Pääsette seuraamaan myös Hollyn etenemistä useamman kuukauden ajan.

Molemmat kouluttajat kouluttavat koirat jäljelle esineitä hyväksi käyttäen ja tämä on myös tapa, jota käytetään koulutuksessa.

Pääsyvaatimukset jälkikoulutukseen:
Motivoitunut ohjaaja ja motivoitavissa oleva koira.
Haluamme luoda tästä koulutuksesta koirakoita eteenpäin vievän. Lähtötasosi voi olla mikä vain nollasta konkariin. Ratkaisevaa on, että sinulla on halu kehittyä paremmaksi ja koirallasi on palkka, jonka eteen se haluaa työskennellä.

Ilmoittautuminen:
Lähetä lyhyt viesti, ( haunpaikka@gmail.com ) mielellään 15.12 mennessä, missä kerrot miksi haluat mukaan. Laita mukaan myös lyhyt video, jossa teet jotakin sellaista koirasi kanssa, missä näkyy, kun palkkaat sen parhaalla palkallaan. Sinun ei tarvitse tehdä mitään erityisen upeaa, voit hyvin pyytää koirasi istumaan tai maahan ja palkata sen siitä. Toista muutama kerta. Tärkeintä, että palkkaus näkyy videolla kokonaan. Jos koirallasi on lelupalkka, videoi myös lelun heittäminen koiralle ja miten jatkatte siitä.
(Tämä ei ole mikään kompa, vaan juuri niin helppoa kuin lukee) Kerro myös kumpaan ryhmään haluaisit tai jos et pääse kuin toiseen.

Hinta248€ 2 pvää (koirakkopaikka) Max 10 koirakkopaikkaa/ryhmä
140€ 2 pvää (kuuntelupaikka)

Jokainen käytännön koulutuskerta myydään erikseen. Edelliseen käytännön koulutuskertaan osallistuneella on etuosto-oikeus aina seuraavaan. Toimimme näin siksi, ettemme halua sinun sitoutuvan pitkään koulutukseen, jonka huomaatkin ensimmäisen kerran jälkeen olevan sinulle soveltumaton.
Ilmoittautuminen: haunpaikka@gmail.com

Koulutus sisältää:
– 3 x 2 päivän käytännön koulutuskertaa HaunPaikalla. Jokainen käytännön koulutuskerta myydään erikseen 248€ / 2päivää. Edelliseen käytännön koulutuskertaan osallistuneella on etuosto-oikeus aina seuraavaan. Toimimme näin siksi, ettemme halua sinun sitoutuvan pitkään koulutukseen, jonka huomaatkin ensimmäisen kerran jälkeen olevan sinulle soveltumaton.
– Näet käytännössä Teron oman koiran kouluttamista jäljelle
– Saat mahdollisuuden saada etäohjausta videoidesi perusteella koulutukseen osallistuvien ryhmässä käytännön kertojen välissä. (Edellyttää jatkamista seuraavalle viikonlopulle)
– Majoitus HaunPaikalla (1 yö), lisäyöt tarjoushinnoin +25€
– Ruokailut: 1 lounas ja päivällinen ensimmäisenä päivänä, aamupala ja lounas toisena. Kahvi ja tee sis hintaan.
-Mahdollisuus jatkotapaamisiin näiden kertojen jälkeen.

Juha Pasanen
Toiminut pitkään (yli 30v) raja- ja merivartiokoulun koiranohjaaja ja kouluttaja, joista 7 vuotta koiratoiminnan opettajana. Tehtäviin kuului siellä mm. koiranohjaajien opetus, koulutuksen suunnittelu ja kehittäminen sekä koirien hankinta ja testaukset.
Juha on Frontex Assessor ja kuuluu Frontex instructor -tiimiin.
Nykyään hän työskentelee räjähdekoirien kouluttajana ja konsulttina YK:lle sekä Euroopassa poliisin, rajan ja tullin erikoisetsintä- ja partiokoirien koulutuksissa kouluttajana.

Tero Väänänen, D-Scent Dog
Rajavartiolaitoksen partio- ja erikoisetsintäkoira ohjaajana ja kouluttajana koiranohjaajan kursseilla. (1990-2017)
Tero on Frontex instructor ja on toiminut kouluttajana Frontexin koiranohjaaja kursseilla Euroopassa.
Kouluttanut räjähde-, suojelu-, jäljestys-, henkilö– ja pelastusetsintäkoiria
Koemeriittejä mm. SPL jälkimestaruus vuonna 2007 ja pronssia IPO-FH SM v.2008.

LÖYDÄT KAIKKI KOULUTUKSEMME KAUPASTA

https://holvi.com/shop/haunpaikka/

Jos et löydä jotakin etsimääsi koulutusta tai se on loppuunmyyty, laita meille viestiä.


Ilmoitamme ensimmäisenä koulutuksista facebook tai instragram sivuiltamme
https://www.facebook.com/pg/HaunPaikka/

VERKOSSA

Nosework valmennus verkossa 37€/kk


Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu koirakoille, jotka haluavat treenata säännöllisesti ja tavoitteellisesti kokeisiin tai muutoin haastaa itsensä. Yhteydenpito tapahtuu pääasiassa Whatsapp sovelluksen kautta.

Ostamalla tämän koulutuksen saat seuraavan palvelut HaunPaikalta:

1 Henkilökohtaiset tehtävät ja suunnitelman 2. Palauteen videoistasi kerran viikossa viestillä max 10 min videoita. (Whatsapp) 3. Videoiden jakaminen tapahtuu (Whatsapp) suoraan kouluttajalle. Niitä ei jaeta tai näytetä kouluttajan toimesta ilman erikseen sopimista ulkopuolisille.

Koulutus ottaa huomioon koirakon yksilöllisesti. Siksi, jos koirakko ei ole minulle ennestään tuttu, kartoitan ensin lähtötasonne. (Paras tapa tähän on esim treenivideo.) Näin pystyn miettimään harjoitukset juuri teitä parhaiten eteenpäin vieväksi.

Palvelu on käytössäsi kuukauden ostohetkestä. Esim jos ostat tuotteen 3.2, on se voimassa 3.3 saakka.

Löydät kaikki verkkokoulutukset täältä

https://holvi.com/shop/haunpaikka/section/verkkokoulutus/

Hajuerottelu / ilmaisukoulutus

Ilmaisu tarkoittaa, että opetetaan käytös, jonka avulla koira kertoo ohjaajalle löydettyään etsittävän hajun. Käytös voi olla esim maahan meno, istuminen, jäätyminen, kuonokosketus… Koiran ohjaaja valitsee itse käytöksen huomioiden sen, missä ilmaisua tarvitaan.

Hajuerottelussa koiralle opetetaan jonkin tietyn hajun tunnistaminen muiden hajujen joukosta. Koiran ohjaaja valitsee itse hajun ja tuo mukanaan. Hajuina voi olla esim eucalyptus, kaneli, tee, kong…

Valitse toinen näistä, johon keskityt koirasi kanssa.

Koulutus soveltuu kaikille koirille. Ei tarvitse osata tullessa mitään erityistä. Ensimmäisellä kerralla käydään hajuerotteluun ja ilmaisuun liittyviä asioita läpi teoriassa, palkkion ajoitusta sekä ohjaajan taitoja. Kaikilla kerroilla koira mukana.

Jälkikoulutus alkeet

Yhden kerran kesto vaihtelee 60-90 min. Ensimmäinen kerran kokoontuminen HaunPaikalla.

Ensin mietimme kunkin koirakon kanssa tavoitteet sekä teemme suunnitelman, jonka mukaan edetä. Näin treenaaminen myös kotona on helpompaa sekä hyödyllisempää.

Huom! opettelemme jäljen kouluttamisen ensisijaisesti pienten esineiden kautta.

Kouluttajana Terhi Jyllilä